recept

De parelgerst is verkrijgbaar bij Boerderijwinkel De Stegge in Winterswijk. Heerlijk met een Corvus Corone bier van Landgoed Kreil. Geitenkaas van Geitenkaasboerderij en Camping ” De Brömmels”.
Ingrediënten voor 4 personen
200 gr parelgerst van Landgoed Kreil
1 ui
1 teentje knoflook
1 dikke prei
75 gr geitenkaas van Brommels
1,25 ltr bouillon
Handje peterselie
Peper en zout
Koolzaadolie
Bereidingswijze
Pel en snipper de ui en hak de knoflook fijn. Fruit dit aan in iets koolzaadolie.
Snijd de prei in ringen en was deze goed. Voeg dit bij de ui en bak het kort mee.
Voeg de parelgerst toe en bak de korrels rondom aan. Voeg nu beetje bij beetje de warme bouillon toe. Je voegt pas een nieuwe scheut bouillon toe als het vorige helemaal opgenomen is. Ga zo door totdat alle bouillon op is. Na een minuut of 30 is de parelgort gaar.
Verkruimel de geitenkaas boven de risotto en schep nog even om. Dan smelt de geitenkaas lekker.
Breng de risotto van parelgort op smaak met peper en zout.
Garneer de risotto met wat gehakte peterselie.
Bron: Paulines Keuken