activiteit

Zaterdag 3 juni 2023 organiseren we een wandeling op Landgoed Kreil voor Liefde voor het klimaat Achterhoek.

Winny van Buuren geeft de rondleiding en zal vertellen over natuurinclusieve landbouw, gezonde bodem, gezond voedsel en een gezond verdienmodel.

De Achterhoek bruist van de natuurvriendelijke, ecologische en biologische initiatieven. Projecten waar we trots op mogen zijn, omdat ze allemaal als doel hebben om de Achterhoek mooi en leefbaar te houden, ook voor volgende generaties. Beweging ‘Liefde voor het Klimaat’ organiseert daarom geregeld fiets- en wandeltochten in steeds een ander stukje Achterhoek. Tijdens die tochten geven bevlogen ondernemers en enthousiaste vrijwilligers een inkijkje in hun mooie, duurzame projecten.
Fietstocht naar landgoed Kreil met wandelexcursie
De klimaatexcursie begint met een fietstocht van station Aalten of Winterswijk naar landgoed Kreil, een van de vele pareltjes in ons Achterhoekse coulisselandschap. Kleinschalige graanakkers en grasland worden omgeven door bossen en houtwallen met slingerende beekjes. Het gebied is wat minder bekend, maar dat gaat veranderen: sinds ruim een jaar pachten Arjen en Winny van Buuren er 15 hectare land waarop ze natuurinclusief granen telen. Van de diverse soorten granen maakt het echtpaar mooie streekproducten, herkenbaar aan een fraai kraaienlogo (Kreil betekend kraaienbos). Deze producten worden lokaal verkocht, en gebruikt in de horeca. Zo is er Corvus Corone, een 100% Winterswijks bier.
Tijdens een anderhalf uur durende wandeling over het prachtige landgoed zal Winny van Buuren vertellen over natuurinclusieve, biologische graanteelt en de opzet van hun boerenbedrijf. Onderweg laat ze zien dat een modern, gezond boerenbedrijf en een rijke natuur goed samen kunnen gaan. Na afloop van de rondleiding wordt via een mooie fietsroute teruggefietst naar het station. Onderweg is er een lunchpauze.
Alleen meedoen aan de wandeling over het landgoed kan ook. De rondleiding is van 11.00 tot 12.30 uur.
Wanneer en waar
De fietstocht naar landgoed Kreil is op zaterdag 3 juni 2023. Start bij station Aalten om 10.10 uur en bij station Winterswijk om 10.20 uur. Terugkomst bij stations Aalten of Winterswijk rond 14.45 uur. In de Arrivatrein kan de eigen fiets gratis mee. Zelf zorgen voor lunch, op de pauzeplek is drinken verkrijgbaar. Er zijn geen kosten verbonden aan deze excursie. Aanmelden en nadere informatie via liefdevoorhetklimaat@gmail.com